Inhoud van de workshop
Het leren maken van espresso kan een lange leercurve zijn. Wij bouwen de workshop daarom zo op dat alles wat wij zelf in jaren hebben geleerd eenvoudig overgebracht wordt en je thuis komt met een goede basis om je espresso echt te verbeteren.
- Wat is Espresso? Brew ratio en sterkte
- Verschillende stijlen espresso
- Melkbereidingen als Machiato, Cortado, Cappuccino, Latte etc
- Van welke koffiebonen kun je espresso maken?
- Watertemperatuur
- Dosering
- Extractiepercentage en gelijkmatige extractie
- Puckbereiding en voorkomen van channeling
- Extractie visueel beoordelen
- Andere manieren ter voorkoming van channeling
- Smaak beoordelen en bijsturen
- De invloed van de koffiemolen
- De invloed van het espresso-apparaat
Daarnaast gaan we bewust espresso maken met een verscheidenheid aan apparatuur in diverse prijsklassen.
Zo gebruiken we koffiemolens en espressoapparaten van instapklasse tot de absolute top wat erg nuttig is voor wie zijn of haar apparatuur nog moet aanschaffen of wil verbeteren.
Na afloop van de workshop is er nog voor vragen en natuurlijk een kijkje in onze branderij!