Over Danvi

In 2021 is Danvi.nl na een lange voorbereiding begonnen met het leveren van verse specialty-koffie voor liefhebbers van verfijnde espresso en filterkoffie. Dagelijks branden wij in Wageningen onze koffies van arabica-bonen van uitzonderlijke kwaliteit.

Oprichter Frans Wiersma brandde daarvoor al jaren lang zelf zijn koffiebonen in zijn zoektocht naar de 'perfecte' espresso. Koffie bleek zo'n fascinerend product te zijn dat het tijd werd om de lat een stukje hoger te leggen: Koffie branden voor liefhebbers.

Het begint met groene bonen van specialty kwaliteit...

Alleen van heel goede bonen kunnen wij de lekkerste koffie maken. Wij gebruiken uitsluitend daarom Arabica-bonen die onder gunstige omstandigheden gegroeid zijn en heel zorgvuldig geoogst zijn door meerdere malen per seizoen uitsluitend de rijpe bessen te plukken.

Vervolgens is de verwerking van de bessen tot gedroogde bonen cruciaal. Hiervoor zijn meerdere methoden geschikt. Belangrijk is dat de omstandigheden perfect gecontroleerd worden. Alleen zo krijg je een groene boon van specialty kwaliteit.

Dagelijks vers gebrand

In onze eigen branderij branden wij dagelijks onze koffies zodat wij ze bijzonder vers kunnen leveren. Want alleen dan kun je als klant zelf bepalen hoe vers je de koffie wilt drinken.
Voor espresso ligt het ideale moment voor velen rond 3 weken na branding. Filterkoffie kan veel eerder gedronken worden.
Filterkoffie en espresso worden bij ons verschillend gebrand. Wij streven hierbij naar een bescheiden zuurtje in de koffie en espresso. Daarom branden wij espresso donkerder dan filterkoffie. Maar ook niet te donker want de smaak mag niet vervlakken.

Klaar voor de toekomst!

Met onze nieuwe IMF koffiebrander zijn we klaar voor de toekomst. Onze brander brandt per batch 10 to 30kg bonen volgens een zeer nauwkeurig vast te leggen profiel.

De gassen worden in de ingebouwde naverbrander verhit  zodat ze vrij zijn van fijnstof  en minimaal geur bevatten.